Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara

Articole și noutăți

08.10.2024 - Comunicat de Presă


Campania națională de control la agenții de muncă temporară și utilizatorii salariaților temporari


În perioada 24.09.2024 – 04.10.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă de către agenții de muncă temporară și de către utilizatorii salariaților temporari.

Inspectorii de muncă au avut ca obiectiv principal verificarea respectării de către agenții de muncă temporară, care au obiect de activitate principal ”Activități de contractare, pe baze temporare, a personalului” cod CAEN 7820, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, referitoare la contractele de punere la dispoziție, contractele de muncă temporară și a registrului general de evidență a salariaților.

În cadrul acestei campanii de control, au fost verificați 7 agenți de muncă temporară, la nivelul cărora există înregistrați 105 salariați temporari, identificându-se 6 deficiențe pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale constând în avertismente și totodată, s-au dispus măsuri de remediere într-un timp determinat a neconformităților constatate.

Ca și deficiențe identificate regăsim transmiterea cu întârziere a încheierii/încetării contractului individual de muncă în REVISAL, lipsa compensării cu timp liber/acordării sporului pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală pentru salariați, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea modelului-cadru al contractului individual de muncă aprobat prin O.M.M.S.S. nr. 2171/2022 și lipsa inițerii negocierii colective.

Prin această acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare a agenților de muncă temporară, a utilizatorilor și a salariaților temporari în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale aplicabile și diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de muncă temporară și a utilizatorilor a prevederilor legale în domeniul de referință.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord